satschool logo

۰۲۱ ۲۸۴۲۷۰۶۲

تلفن ایکون
آیکون سرچ

En Route to Future

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

صفحه نخست

TURKEY

بهترین روش تحصیل در ترکیه

فرصتی ارزشمند و دست یافتنی

بیشتر بدانید

تحصیل در مقاطع متوسطه و ابتدایی در ترکیه رایگان است و این دوره ها ۸ سال طول می کشند. طول مقطع دبیرستان نیز ۴ سال بوده و در تمام این ۱۲ سال دروس به زبان ترکی تدریس می شوند مگر اینکه مدارس بین المللی انتخاب شوند که در این صورت زبان آموزش انگلیسی بوده و شهریه بالایی برای تحصیل در آن ها دریافت می گردد. معمولا تحصیل در دوره لیسانس ۴ سال، فوق لیسانس ۲ سال و دکتری ۳ تا ۵ سال طول می کشد.​​​​​​​​​​​​​​

هزینه تحصیل پایین

همسایگی با ایران

امکان تحصیل در همه ی مقاطع

کار پاره وقت در زمان تحصیل

نزدیکی فرهنگی با ایران

دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم

جغرافیای کشور ترکیه

کشور ترکیه جمعیتی بالغ بر 84 میلیون نفر در شمال غرب آسیا قرار گرفته است و مساحتی نزدیک به ۷۸۳٬۳۵۶ کیلومتر مربع دارد. ترکیه با کشور های ایران، گرجستان، ارمنستان، عراق، سوریه، یونان، و بلغارستان همسایه است. اکثر مردم در ترکیه مسلمان هستند و زبان رسمی در این کشور ترکی می باشد. آنکارا پایتخت این کشور و شهرهای بزرگ ترکیه، استانبول، ازمیر، آنتالیا و قونیه، می باشند. واحد پول کشور ترکیه نیز لیر است. ایرانیان میتوانند با اهداف توریستی و سیاحتی به مدت حداکثر 3 ماه در ترکیه اقامت داشته باشند اما برای تحصیل در این کشور نیاز به اخذ ویزای تحصیلی است. ترکیه به علت نزدیکی به ایران و هزینه های پایین تحصیل و زندگی، یکی از گزینه های مورد پسند اکثر دانشجویان ایرانی است. این کشور دارای ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۴ دانشگاه خصوصی است که در برخی از آن ها دروس مربوط به زبان انگلیسی ارائه می شوند، از جمله دانشگاه تِد، دانشگاه کوچ، دانشگاه آیدین و برخی دانشگاه های دیگر. آزمون های ورودی به دانشگاه های ترکیه سالانه ۲ بار برگزار می شود و دانشجو بعد از اخذ نمره قبولی می تواند برای صدور ویزا اقدام کند.​​​​​​​

کارشناسی
کارشناسی ارشد
دکتری

EDUCATION

شرایط تحصیل در مدارس ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه شامل دوره های ابتدایی و متوسطه می باشد که هزینه ای برای دانش آموزان در پی ندارد. تحصیل به مدت 12 سال در ترکیه اجباری است که شامل 4 سال تحصیل در مقطع دبیرستان، 4 سال در مقطع سطح دوم، و 4 سال هم در مقطع ابتدایی است. زبان تحصیل در این 12 سال ترکی است.

​​​​​​​برای اطلاع از شرایط و مراحل پذیرش در مقاطع مختلف بر روی دکمه مقطع موردنظر کلیک کنید.​​​​​​​​​​​​​​

تحصیل در مدرسه های بین المللی برای کودکان خارجی بهترین گزینه می باشد. افرادی که مدیر شرکت های خارجی هستند، سفرای خارجی که در ترکیه حضور دارند، معمولا فرزندان شان را در این مدارس ثبت نام می کنند. برنامه های تحصیلی در این مدارس طبق سیستم آموزشی در کشور های انگلستان و امریکا می باشد و زبان آموزش در این مدارس انگلیسی است. تعداد پذیرش ها در این مدارس محدود است و طبق ملیت دانش آموزان آنها را ثبت نام میکنند. شهریه چنین مدارسی براساس استانداردهای محلی بالا بوده و سطح بالایی از تحصیل نیز در آنها ارائه می گردد. در مدارس بین المللی ترکیه اغلب اندازه کلاس ها کوچکتر از مدارس معمولی است و امکانات درجه یک و فوق برنامه برای دانش آموزان ارائه می شود. در برخی مدارس بین المللی ترکیه امکانات شبانه روزی موجود است ، اما بیشتر مدارس این کشور دوره های روزانه را پیشنهاد می دهند.

مدارس بین المللی در ترکیه

شهریار فضیلت

تماس مستقیم با کارشــناس تحصیل در ترکیه

شهریار فضیلت

تماس با کارشناس

شرایط و مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی

ترکیه علاوه بر داشتن چندین دانشگاه برتر در رتبه بندی دانشگاه ها، که بسیاری از آنها برنامه های تحصیل به زبان انگلیسی را ارائه می دهند، دانشگاه ها و کالج های دیگری نیز دارد که در سایر نقاط جهان شناخته شده هستند. اگر علاقه دارید که برای مقطع کارشناسی خود به ترکیه بروید ، برنامه ها و دانشگاه های تخصصی را پیدا خواهید کرد که برنامه های جالب را برای هر آنچه که به آن علاقه مندید ارائه می دهند. برنامه های دو ساله مقطع کاردانی، برنامه های دوره 4 ساله لیسانس و برنامه های تحصیلات تکمیلی 2 تا 4 ساله در ترکیه امکان پذیر هستند. در ترکیه می توانید در زمینه ها و موضوعات مختلفی تحصیلات دانشگاهی خود را انجام دهید. در چندین سال گذشته، ترکیه همواره سهم بسیار بالایی در ارائه رشته هایی نظیر علوم، هنر و معماری داشته است.  تحصیل در مقطع لیسانس در ترکیه عموما به زبان رسمی (ترکی) است و برخی از دانشگاه ها دوره هایی به زبان انگلیسی هم به دانشجویان ارائه میکنند. عموما در این دانشگاه ها با آیلتس 5.5 الی 6 می توان برای مقطع لیسانس پذیرش گرفت. برای ورود به رشته های پزشکی در ترکیه باید مد نظر داشته باشید که این دانشگاههای مانند اکثر کشور ها دارای آزمون ورودی می باشند. دانشجویان ابتدا باید در دوره های yos و SAT شرکت کنند. آزمون yos آزمونی مربوط به ریاضی است و آزمون SAT به زبان انگلیسی و ریاضی مربوط می گردد. دانش آموزان باید یک سال در کالج های ترکیه آموزش ببینند.و بعد از آن آزمون ورودی گرفته می شود که بر اساس نمرات کسب شده وارد دانشگاه های ترکیه می شوند.

شرایط و مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد

بطور معمول دانشجویان در دوره‌ای دو ساله، تحصیلات کارشناسی ارشد خود را به پایان می‌رسانند. داشتن نمره آیلتس بین ۶ الی ۶.۵ از شرایط اصلی تحصیل در ترکیه محسوب می‌شود. بقیه شرایط برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های ترکیه بسیار مشابه به یکدیگرند. با این حال، در مواقعی بر اساس رشته و نوع دانشگاه مورد نظر این شرایط مشخص می‌گردند که دانشجویان بهتر است پیش از مهاجرت به ترکیه، تمامی شرایط دانشگاه‌ها را بسنجند. چرا که برخی از دانشگاه‌ها در کنار دریافت مدارک و اسناد لازمه، مصاحبه حضوری با فرد متقاضی را هم بین الزامات ثبت‌نامی خود قرار داده‌اند.

شرایط و مراحل پذیرش در مقطع دکترا

طول دوره تحصیلات در مقطع دکترا معمولا بین ۳ الی ۴ سال میباشد. دانشجویان در مراکز آموزشی ترکیه در مقطع دکترا، ضمن دروسی که اجبارا موظف به گذراندن آن هستند، با انجام تحقیقات جداگانه، میتوانند درآمد داشته باشند. شرایط تحصیل در ترکیه در این مقطع نیز در هر دانشگاه و برای هر رشته متفاوت می‌باشد. با این وجود در آزمون زبان آیلتس نمره‌ای بین ۶ الی ۷.۵ از شرایط الزامی پذیرش دانشجویان دکترا می باشد.
توجه: مدرک زبان آیلتس جزئی از شرایط پذیرفته ‌شدگان در مقاطع دانشگاهی ترکیه توده و نقش موثر و مثبتی در روند مهاجرت و پذیرش از سوی دانشگاه‌های این کشور دارد، اما بدون آن نیز دانشجویان خارجی خواهند توانست با گذراندن دوره‌های آموزشی زبان ترکی استانبولی، تحصیلات خود را در دانشگاه و کالج های ترکیه سپری نمایند.

TUITION

هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویی در ترکیه

هزینه تحصیل و زندگی با توجه به دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت است. اما در مجموع، میانگین این هزینه ها برای دانشجویان بر اساس معیار سال 2020 به قرار جدول ذیل میباشد.

نوع دانشگاه

میانگین هزینه تحصیل سالیانه به دلار آمریکا

دانشگاه های دولتی

سالیانه 200 دلار تا 900 دلار

دانشگاه های خصوصی

سالیانه 20000 دلار به بالا

زبان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های دولتی به زبان ترکی استانبولی و در دانشگاه های خصوصی انگلیسی است، شما در مقاطع بالاتر با توجه به زبان تحصیل مخصوصا در مقطع کارشناسی ارشد هزینه متفاوتی پرداخت می نمائید.​​​​​​​

تحصیل به زبان استانبولی

تحصیل به زبان انگلیسی

سالیانه 600 دلار تا 1500 دلار

سالیانه 240 دلار تا 750 دلار

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی ترکیه

شما به عنوان یک دانشجوی خارجی جهت هزینه های زندگی در این کشور مبلغی حدود 400$ الی 500$ (دلار آمریکا) ماهیانه اعم از هزینه های مسکن و غیره صرف می نمائید، در این میان مبلغی را حدود 100$ تا 150$ (دلار آمریکا) برای خرید کتب و جزوات درسی در هر ترم نیز محاسبه نمایید.

ویزای تحصیلی ترکیه و کار دانشجویی

ویزای تحصیلی ترکیه و کار دانشجویی
دانشجویان بین المللی حق قانونی برای کار در دفاتر دولتی یا خصوصی را ندارند. در حالت کلی اکثر دانشگاه های خصوصی و یا دولتی در ترکیه دانشجویان خارجی و غیر ترک را استخدام میکنند. در بین دانشگاه هایی که مشخصات بین المللی واضحی دارند دانشگاه های بوغاز​​​​​​​یچی (استانبول) و دانشگاه فنی خاورمیانه (آنکارا) که هر دو عمومی هستند و دانشگاه های خصوصی مانند سابانچی ، کوچ و بیلگی (استانبول) و بیلکنت (آنکارا) محققان خارجی را استخدام میکنند. دانشگاه ها و بخش هایی در دانشگاه ها وجود دارند که زبان تدریس آنها انگلیسی است یا برخی از دانشگاه های خصوصی به عنوان دانشگاه های انگلیسی زبان تأسیس شده اند و اکنون در تلاشند با دانشگاه های دولتی برای جذب کادر علمی و پژوهشگران برتر بین المللی رقابت کنند. همچنین مؤسسات تحقیقاتی وجود دارند که به زبان فرانسه و آلمانی تدریس می کنند این دانشگاه ها میتوانند نیرو های کار خارجی که مسلط به زبان های دیگر هستند را استخدام کنند.
مشاغلی که دانشجویان خارجی میتوانند در آنها مشغول به کار شوند:
شرکت های بزرگ بین المللی یا سازمان های مطبوعاتی که شعبه هایی در ترکیه دارند مانند روزنامه ی آناتولی، روزنامه ی ترکی دیلی نیوز، روزنامه ی TIME
موسسات جهانگردی و تور های مسافرتی
پرستاری کودکان

درباره آزمون SAT

برای دانشجویان این کشور آزمونی به نام SAT General یا Scholastic Assessment Test در نظر گرفته شده است که آزمون استانداردی جهت ورود به کالج و برخی از دانشگاه‌ها در مقاطع کارشناسی (Undergraduate) است. این آزمون شامل ریاضی، نگارش و درک مطلب است که زمان آن حدود 180 دقیقه و نمره کلی آن 1600  است. آزمون SAT Subject نوع دیگری از این آزمون است که در 5 رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست‌شناسی ، زبانهای خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شود. این آزمون هر ساله و در ماههای اکتبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن ارائه می‌شود.

آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی

آزمون دانشجویان بین‌الملل که بصورت مخفف آن را یوس YOS می‌نامند، آزمونی است که همه ساله از سوی دانشگاه‌های دولتی و برخی دانشگاه‌های خصوصی برای دانشجویان بین‌الملل در کشور ترکیه برگزار می‌شود. دانشجویانی که در این آزمون شرکت می‌کنند و پذیرفته می‌شوند به راحتی می‌توانند وارد دانشگاه‌های برتر دولتی ترکیه شوند و به تحصیلات تکمیلی خود ادامه دهند. 
نکته مهم و جالب این که نیازی به مرتبط بودن مدرک تحصیلی دیپلم و رشته موردنظر دانشگاهی شما نیست. به عنوان مثال متقاضی با مدرک پیش‌دانشگاهی رشته‌های انسانی یا ریاضی می‌تواند برای پذیرش در رشته‌های پزشکی یا دندانپزشکی ترکیه اقدام نماید و در آزمون یوس که به زبان انگلیسی ساده برگزار می‌شود، شرکت کند.
اگر متقاضی قبلا آزمون تومر TOMER را داده و مدرک آن را گرفته باشد، می‌تواند در آزمون YOS ترکی شرکت کند. در این صورت تنها با پرداخت مبلغ ناچیزی وارد دانشگاه دولتی شده و می‌تواند در بهترین خوابگاه‌های شهر آنکارا و با هزینه‌های مقرون به صرفه اقامت و دوره‌های تحصیل در ترکیه را ر تجربه کند.​​​​​​​

واژه TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi و به معنی مرکز آموزش ترکی است. تومر از معروف‌ترین و مهم‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه برای زبان ترکی به شمار می‌آید. از طرفی یکی از پیش‌‌شرط‌های ورود به دانشگاه‌هایی که به زبان ترکی تدریس می‌کنند، همین آزمون تومر است. هدف از برگزاری تومر، سنجش سطح دانش زبان ترکی فرد متقاضی است و شباهت‌هایی به آزمون‌های آیلتس و تافل اما امتیازهای متفاوتی دارد. آزمون TOMER توان زبان آموز ترکی را در شش بخش Listening ، Structure ، Reading ، Spoken Interaction ، Spoken Production و Writing مورد سنجش قرار میدهد.​​​​​​​

آزمون TOMER برای یادگیری زبان ترکی

منابع:
​​​​​​
emigrationplus.com
malekpourlaw.com
mag.safarestan.com
nilgamsafar.com

درخواست اخذ ویزا جهت مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل​​​​​​​

VISA

آخرین قسمت از مهاجرت تحصیلی به ترکیه اخذ ویزای دانشجویی ترکیه است، دانشجویان خارجی متناسب با نوع برنامه آموزشی خود می توانند برای یکی از 8 مدل ویزای تحصیلی ترکیه درخواست نمایند، جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه کافی است شما مدارک مورد نیاز را با یاری وکیل خود آماده سازید.
فرم تکمیل شده درخواست ویزا
عکس های پاسپورتی
پاسپورت یا ID کارت معتبر
بیمه سفر در طی مدت اقامت در ترکیه
رزرو بلیط های پرواز رفت و برگشت
تاییدیه پذیرش از دانشگاه ترکیه
فبض پرداخت هزینه ویزای تحصیلی ترکیه
آخرین مدارک تحصیلی قبلی
گواهی تمکن مالی کافی
مدرک سکونت در کشور ترکیه
​​​​​​​شما بایستی جهت دریافت ویزای تحصیلی ترکیه با در دست داشتن مدارک که از مهم ترین آنها می توان به تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی و ارائه نامه پذیرش دانشگاه اشاره داشت به سفارت ترکیه در محل اقامت خود مراجعه نمائید. پروسه دریافت ویزای تحصیلی از زمان درخواست نهایتا به مدت 15 روز کاری طول میکشد، البته این زمان برای دانشجویان ایرانی کمتر است.

جهت دریافت مشاوره تحصیلی، بر روی دکمه زیر کلیک کنید و فرم مربوطه را پر نمایید.

دریافت رایگان مشاوره تحصیلی

دوره گروهی قبولی در YOS مرداد ۱۴۰۲

دوره گروهی YOS-مرداد ۱۴۰۲  / شروع: ۷ مرداد / طول دوره: ۶ ماه / تعداد ساعات دوره: ۵۰۰
ریاضی، هندسه، هوش، منطق، پرابلم و پکیج هدیه آموزش زبان ترکی
۲۵ آزمون آزمایشی و تحلیل / ثبت نام و تور آزمون در ترکیه، مشاوره اختصاصی انتخاب رشته و دانشگاه، اپلای و.../  شهریه (آنلاین): ۳۰ میلیون تومان  /  شهریه (حضوری): ۴۲ میلیون تومان
امکان پرداخت شهریه در سه نوبت

درخواست مشاوره

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

یا با شماره 02128429072 تماس بگیرید

 امکان شرکت آزمایشی در کلاس