اگر به فکر تحصیل در خارج از کشور و مهاجرت تحصیلی هستید، دانشگاههای خصوصی ترکیه بهترین شرایط و ضوابط پذیرش برای ایرانیان با هزینه بسیار مقرون به صرفه نسبت سایر کشورها دارند. علاوه بر این امکان تبادل دانشجو بین دانشگاههای ترکیه و دانشگاههای اروپا،یک فرصت استثنائی برای زندگی در بهترین کشورهای اروپایی است.
تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه یک گزینه محبوب برای دانشجویان بینالمللی است. با داشتن سیستم آموزشی با کیفیت، دانشگاههای برجسته و فرصتهای شغلی خوب، ترکیه به عنوان یک مقصد تحصیلی محبوب شناخته شده است. دانشجویان بینالمللی در ترکیه بعد از فارغالتحصیلی از فرصتهای شغلی خوبی برخوردار می شوند. با توجه به رشد اقتصادی ترکیه و وجود صنایع مختلف، فرصتهای شغلی مختلفی در بسیاری از حوزهها وجود دارد. همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی ترکیه، دانشجویان میتوانند به راحتی به کشورهای اروپایی و خاورمیانه سفر کنند. در این مقاله، همه چیز درباره تحصیل در کشور ترکیه را بررسی خواهیم کرد. می توانید برای کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه، ما را تا پایان این بخش همراهی کنید.
پیش از بررسی شرایط تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه، بهتر است ابتدا شما را با سیستم آموزشی این کشور آشنا کنیم. به طور کلی سیستم آموزشی در ترکیه به سه بخش تقسیم میشود: آموزش دبستانی، آموزش متوسطه و آموزش عالی. دانشگاهها نیز در ترکیه شامل دو دسته بسیار معروف هستند: دانشگاههای دولتی و دانشگاههای خصوصی. هر یک از این دانشگاه ها بر اساس وسعت، رتبه، امکانات و رشته تحصیلی می توانند مقصد مناسبی برای هر یک از دانشجویان باشند. در ترکیه دانشجویان میتوانند در رشتههای مختلفی از جمله علوم پایه، مهندسی، علوم پزشکی، علوم انسانی، هنر و طراحی و مدیریت تحصیل کنند.
برخی از رشتههای محبوب در دانشگاههای خصوصی ترکیه شامل مهندسی کامپیوتر، مدیریت تجارت بینالملل، معماری، پزشکی و طراحی مد هستند. زبان تدریس در این کالجها عموما ترکی و انگلیسی است. با این حال، بسیاری از دانشگاهها دورههای آموزشی به زبان فرانسه و اسپانیایی برگزار کرده و دانشجویان بینالمللی میتوانند در این دورهها شرکت کنند. همچنین، برخی از دانشگاههای خصوصی و تخصصی، دورههای آموزشی به زبان آلمانی و عربی برگزار میکنند.
دانشگاههای غیردولتی در ترکیه به عنوان دانشگاههای خصوصی یا بنیادی شناخته میشوند. این دانشگاهها معمولا با هدف تمرکز بر کیفیت آموزش و تحقیقات علمی برای جذب دانشجویان داخلی و خارجی فعالیت می کنند. در ادامه به سه مورد از معروف ترین و پرتقاضا ترین دانشگاه های خصوصی ترکیه اشاره می کنیم. البته لازم به ذکر است که دانشگاه های غیر دولتی این کشور، تنها به موارد ذکر شده محدود نمی شوند.
• دانشگاه سابانچی:
از جمله معروف ترین دانشگاههای خصوصی ترکیه، می توان به سابانچی اشاره کرد. این دانشگاه در استانبول واقع شده و یکی از معروفترین دانشگاههای غیردولتی ترکیه است. کالج سابانچی بیش از ۶۰۰۰۰ دانشجو و ۱۰۰۰۰ تن از اساتید و کارمندان مجرب در خود جای داده است. این دانشگاه بیش از ۲۰۰ برنامه تحصیلی در سطوح مختلف ارائه داده و به زبانهای مختلفی از جمله ترکی، انگلیسی و فرانسوی تدریس میشود.
• دانشگاه بیلکنت:
این دانشگاه در شهر ازمیر واقع شده و یکی دیگر از معروفترین دانشگاههای غیردولتی در ترکیه است. کالج بیلکنت را می توان اولین کالج خصوصی که به صورت رسمی در کشور ترکیه تاسیس شد، معرفی کرد. این دانشگاه از ۳۰۰۰۰ دانشجو و ۲۰۰۰ تن از اساتید و کارمندان مجرب تشکیل شده است. همچنین برنامه های تحصیلی مختلفی در رشته های مهندسی، علوم انسانی، معماری سنتی و مدرن، علوم اجتماعی و هنرهای زیبا ارائه می دهد.
• دانشگاه کوچ:
برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه همچنین می توان به دانشگاه کوچ مراجعه کرد. این دانشگاه در شهر استانبول واقع شده و یک دانشگاه خصوصی پیشرو در ترکیه است. کالج خصوصی کوچ بیش از ۱۵۰۰۰ دانشجو و ۱۰۰۰ تن از اساتید و کارمندان را در خود جای داده است. به لحاظ رتبه بندی جهانی، کوچ را میتوان برترین دانشگاه خصوصی ترکیه نام گذاری کرد که در زمینه علوم پزشکی پیشگام است.
شرایط پذیرش و تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه تفاوت چندانی با پذیرش در سایر دانشگاهها ندارد. با این حال برخی تفاوت ها ممکن است به صورت جزئی وجود داشته باشند. در ادامه این بخش به اصلی ترین شرایط پذیرش در دانشگاه های غیر دولتی ترکیه میپردازیم.
1. ثبت نام آنلاین و ارسال مدارک: اولین شرایط پذیرش دانشگاه های خصوصی ترکیه، ثبت نام اولیه و پر کردن فرم درخواست پذیرش در دانشگاه است. در این فرم باید اطلاعات شخصی، تحصیلات قبلی، رشته تحصیلی مورد نظر و سایر اطلاعات مربوطه را وارد کنید. بعد از ثبت نام آنلاین، باید مدارک تحصیلی و اسناد مورد نیاز را به دانشگاه ارسال کنید. این مدارک شامل گواهینامه تحصیلی، ریز نمرات، گواهی سلامت، گذرنامه و سایر مدارک مورد نیاز هستند. همچنین ممکن است بخشی از مدارک به زبان ترکی یا انگلیسی باشد، بنابراین باید مدارک را ترجمه و تایید کنید.
2. آزمون ورودی: بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه برای پذیرش دانشجویان به برگزاری آزمون ورودی میپردازند. این آزمون ممکن است شامل آزمونهای استاندارد مانند SAT یا ACT یا آزمونهای خاص و انحصاری دانشگاه باشد. در صورت الزام دانشگاه به برگزاری آزمون، می بایست پیش از تاریخ ثبت نام دانشگاه در آزمون شرکت کنید.
3. مصاحبه و سنجش زبان: از جمله شرایط پذیرش دانشگاه های خصوصی ترکیه، مصاحبه حضوری است. در این مصاحبه، دانشجو باید نشان دهد که چرا مایل به تحصیل در این دانشگاه است و از تواناییها و مهارتهای خود برای تحصیل در رشته مورد نظر بگوید.
4. پذیرش نهایی: پس از تکمیل تمامی مراحل، دانشگاه مورد نظر درخواست شما را بررسی کرده و در صورت قبولی، به شما اطلاع خواهد داد. شما سپس باید مبلغ شهریه را پرداخت کرده و فرمهای ثبتنام را تکمیل کنید تا به عنوان یک دانشجوی رسمی در دانشگاه ثبتنام شوید.
هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه بسته به عوامل مختلفی میتواند متغیر باشد. از جمله این عوامل میتوان به نوع دانشگاه، رشته تحصیلی، مدت زمان تحصیل و ارزش ارز بین المللی اشاره کرد. البته میتوان این قیمت را به صورت تقریبی و احتمالی تخمین زد. توصیه میکنیم قبل از ثبت نام در دانشگاههای خصوصی ترکیه، ابتدا درباره هزینههای ثبت نام تحقیق کنید. به طور کلی برای تحصیل در شهرستانهای کوچک ترکیه، هزینه مورد نیاز معمولا کمتر از شهرهای بزرگتر است. هزینه تحصیل در شهرهای کوچک، میانگین در حدود ۲۰۰۰-۴۰۰۰ دلار در سال است.
شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه در شهرهای بزرگ، ممکن است بین ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ دلار در سال باشد. البته باید به این نکته توجه کنید که این تنها هزینه مورد نیاز برای تحصیل نیست. بلکه نیاز به اجاره مسکن، تغذیه و خرید پوشاک و لوازم جانبی نیز وجود دارد. به طور کلی هزینه حداقلی اجاره مسکن در استانبول ممکن است بین ۳۰۰-۵۰۰ دلار در ماه باشد. همچنین هزینههای رفاهی_تغذیه ای نیز مابین 500 تا 2000 دلار قرار میگیرند. بنابراین حداقلی ترین هزینه کلی یک دانشجو برای تحصیل و زندگی در کشور ترکیه، چیزی مابین ده هزار تا سیزده هزار دلار است.
یکی از نکاتی که باید هنگام تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه به آن توجه کرد، هزینه تحصیل با توجه به رشته است. معمولا رشته هایی مانند پزشکی و مهندسی هزینه بیش تری نسبت به رشته های علوم پایه دارند. این در حالی است که رشتههای علوم انسانی و هنر ممکن است بهای تحصیلی کمتری داشته باشند. البته نمیتوان به طور قطعی درباره هزینه تحصیل در یک رشته خاص صحبت کرد. بهتر است پیش از انجام هرگونه اقدام تحصیلی، ابتدا با بخش روابط عمومی دانشگاه مد نظر خود تماس حاصل کرده و هزینههای تحصیل هر رشته را جویا شوید.
اراسموس ترکیه، یک برنامه بورسیهدهی است که توسط دولت ترکیه به دانشجویان بینالمللی ارائه میشود. این بورسیه به دانشجویان از سراسر جهان امکان میدهد در دانشگاهها و موسسات آموزشی ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل کنند. بورسیه ترکیه به دانشجویان علاقهمند از تمام دانشگاهها و رشتههای تحصیلی ارائه میشود. به لطف اراسموس، دانشجویان قابلیت پذیرش در برخی از دانشگاههای برتر ترکیه و پذیرش در دانشگاه های خصوصی را نیز دارند. این برنامه به دانشجویان بینالمللی امکانات و مزایای متعددی ارائه میدهد. همچنین هزینههای تحصیلی، هزینههای زندگی، بیمه، هزینههای پرواز بینالمللی و زبانآموزی و امکانات دیگر را پوشش میدهد. به علاوه دانشجویان بورسیه ترکیه میتوانند از فرصتهای فرهنگی و اجتماعی متنوعی که این کشور ارائه میدهد، بهرهبرداری کنند.
تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه بهوسیله اراسموس، یک مزیت است که توسط اتحادیه اروپا برای تبادل دانشجویان در سطح اروپا تاسیس شده است. این بورسیهها به دانشجویان اروپایی و غیراروپایی امکان میدهد در دانشگاهها و موسسات آموزشی اروپا تحصیل کنند. همچنین برنامه بورسیه اراسموس برای تقویت همکاری و تبادل فرهنگی و آموزشی بین کشورهای مختلف از جمله ترکیه تاسیس شده است. این بورسیه به دانشجویان اروپایی و غیراروپایی امکان میدهد تا برای یک ترم یا یک سال، در یک دانشگاه اروپایی تحصیل کنند. هدف اصلی بورسیه اراسموس، ارتقای مهارتهای آموزشی و فرهنگی دانشجویان و تقویت همکاری بین دانشگاهها و موسسات آموزشی در سراسر اروپا است.
برای دریافت اراسموس و تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه، به مدارک مهمی نیاز دارید. همچنین باید واجد شرایط ویژه ای باشید تا امکان دریافت اراسموس برایتان فراهم شود. اگر تا پایان مقاله ما را دنبال کنید، شما را با این مدارک و شرایط آشنا خواهیم کرد. همچنین برای کسب اطلاعات بیش تر در این زمینه، می توانید با کارشناسان بورسیه تحصیلی مجموعه ما ارتباط برقرار کنید.
• رشته تحصیلی: برای دریافت اراسموس ترکیه، دانشجو باید در یکی از دانشگاهها و موسسات آموزشی عضو برنامه اراسموس در کشور خود تحصیل کرده باشد. در غیر این صورت به احتمال زیاد مشمول دریافت این سهمیه نمی شود. همچنین، برخی از برنامههای اراسموس ممکن است برای رشتههای خاصی محدود شده باشند.
• محدودیت زمانی: یکی دیگر از شرایط پذیرش دانشگاه های خصوصی ترکیه به وسیله اراسموس، رعایت محدودیت زمانی است. دانشجو باید در محدوده زمانی مشخصی در دانشگاه مبدا خود تحصیل کند تا بتواند برای بورسیه اراسموس در نظر گرفته شود. این محدوده زمانی با توجه به برنامه و قرارداد بین دانشگاهها معمولا بین 3 تا 12 ماه است.
• معدل تحصیلی: جهت دریافت اراسموس ترکیه، دانشجو باید معدل تحصیلی قابل قبولی داشته باشد. هر دانشگاه و کشور ممکن است معیارهای مختلفی را برای معدل قابل قبول تعیین کند. البته دانشگاه های خصوصی ترکیه شرایط آسانتری برای تطبیق معدل نهایی دانشجویان درنظر می گیرند.