هر کشوری برای پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی دارای یک سری قوانین منحصر به فرد می باشد. افراد متقاضی علاوه بر توجه به قوانین تحصیلی آن کشور، باید خود را برای شرکت در آزمون های ورودی آماده کنند. آزمون ورودی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه YOS نام دارد که متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور باید در آن شرکت کنند. به زبان ساده تر آزمون YOS یک معیار سنجش برای انتخاب دانشجویان دارای صلاحیت از کشور های خارجی می باشد. در ادامه قصد داریم بیشتر در زمینه ی این آزمون و شرایط شرکت در آن صحبت کنیم و به طور دقیق به پاسخ پرسش آزمون YOS چیست، بپردازیم.
YOS
متقاضیان ادامه تحصیل در کشور ترکیه فقط مطابق با شرایط در نظر گرفته شده این کشور می توانند در آزمون YOS شرکت نمایند. در ادامه چند نمونه از شرایط لازم برای شرکت در آزمون به طور مختصر شرح داده شده اند.
• اولین شرط لازم برای شرکت در آزمون YOS این است که فرد متقاضی نباید تابع این کشور باشد. همان طور که در ابتدا گفته شد، این آزمون صرفا برای افراد خارجی برگزار می گردد و اشخاصی که تابعه این کشور هستند ملزم به شرکت در این آزمون نمی باشند.
• نظام آموزشی کشور ترکیه و ایران به طور تقریبی مشابه هستند. با توجه به این موضوع افراد متقاضی ادامه تحصیل در ترکیه باید مدرک دیپلم خود را اخذ کرده و مقطع پیش دانشگاهی را گذرانده باشند.
• دانشگاه های ترکیه امکان ارائه ی دروس به زبان انگلیسی را برای دانشجویان خارجی خود فراهم می کنند. از این رو نیازی به تسلط کامل به زبان ترکی نمی باشد. البته برای اخذ پذیرش از دانشگاه هایی که کلاس های خود را به زبان انگلیسی برگزار می کنند ملزم به ارائه ی مدرک آیلتس یا تافل هستید. در نظر داشته باشید که برای ورود به سایر دانشگاه های ترکیه باید آشنایی نسبی با زبان این کشور داشته باشید.
سوالات آزمون YOS به دو بخش اصلی تقسیم می گردد که بخش اول شامل پرسش های هوش و ریاضیات و بخش دوم به زبان ترکی اختصاص داده شده است. پرسشنامه آزمون به دو زبان ترکی و انگلیسی در اختیار متقاضیان گذاشته می شود. شرکت کنندگان آزمون YOS باید مطابق با زبانی که در هنگام ثبت نام در آزمون مشخص کرده اند به سوالات پاسخ دهند. نتایج آزمون از 100 نمره محاسبه می شود و به ازای هر 4 پاسخ غلط یک سوال صحیح حذف می گردد.
شاید قوانین نمره دهی در آزمون YOS کمی سخت گیرانه باشد، ولی تجربه نشان داده است که متقاضیانی که از سوابق تحصیلی در حد متوسطی برخوردار هستند می توانند به راحتی این آزمون را پشت سر بگذارند. بخش دوم آزمون YOS که به سوالات زبان ترکی اختصاص داده شده است برای افرادی که می خواهند در کلاس هایی که به این زبان ارائه می شوند شرکت کنند دارای اهمیت می باشد. در صورتی که قصد دارید با ارائه ی مدارکی چون آیلتس و یا تافل اقدام به کسب پذیرش کنید دیگر نیازی به پاسخ به سوالات بخش زبان ترکی آزمون YOS نمی باشد.
به طور معمول سوالات آزمون YOS به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی طرح می گردند. اما استثنائاتی نیز وجود دارد. برخی از دانشگاه های این کشور مانند دانشگاه آتاتورک سوالات آزمون را به زبان های دیگر مانند فارسی نیز طرح می کند. البته توجه داشته باشید که بخش اول آزمون به دلیل برخورداری از ماهیت ریاضیات نیازی به برخورداری از دانش زبان به صورت تخصصی ندارد. از این رو کسانی که کمی قادر به درک برخی از کلمات ساده به زبان ترکی باشند می توانند از پس این آزمون برآیند. همانند تمامی آزمون های استاندارد، صفر تا صد آزمون YOS به صورت تستی برگزار می گردد.
آزمون YOS به صورت مجزا توسط دانشگاه های ترکیه و مختص متقاضیان خارجی برگزار می گردد. از این رو یک برنامهی دقیق و جامع برای برگزاری آزمون ها وجود ندارد و هر دانشگاه بر اساس صلاحدید خود اقدام به برگزاری آزمون می کند. به طور معمول زمان ثبت نام در آزمون YOS ماه فروردین یا April هر سال می باشد و دانشگاهها آزمون YOS خود را در بازه ی زمانی اردیبهشت تا تیر برگزار می کنند. همچنین نتایج آزمون به طور معمول 2 هفته پس از برگزاری آزمون اعلام می گردد. البته باید توجه داشته باشید که تاریخ ثبت نام، برگزاری آزمون و اعلام نتایج به طور کامل در اختیار دانشگاه برگزار کننده قرار دارد.
برای ثبت نام در آزمون YOS علاوه بر ارائه ی مدارک خواسته شده توسط دانشگاه، باید هزینه ای بابت شرکت در آزمون پرداخته شود. با توجه به برگزاری آزمون به صورت مجزا توسط هر دانشگاه نحوه ی برگزاری آن نیز می تواند متفاوت باشد. در نتیجه هزینه ی شرکت در آزمون بسته به دانشگاه مورد نظر متفاوت است. به طبع میزان سختی سوالات آزمون بسته به رتبه ی دانشگاه مد نظر میتواند متغیر باشد. برخی از دانشگاه های ترکیه آزمون YOS را در چند مرحله ی مجزا برگزار می کنند.
آزمون YOS برای متقاضیان خارجی که تمایل دارند در دانشگاه های معتبر ترکیه به ادامه تحصیل بپردازند در نظر گرفته شده است. داوطلبین می توانند با کسب نمره قبولی پذیرش دانشگاه مورد نظر را کسب کنند. این آزمون به طور اختصاصی و مجزا توسط دانشگاه های این کشور برگزار می گردد. از این رو بر اساس سطح علمی هر دانشگاه، آزمون YOS می تواند متفاوت باشد. معمولا این آزمون به طور سالانه و فقط یک بار در سال برگزار می گردد.
برای درک بهتر این که آزمون YOS چیست باید بدانید که آزمون YOS در گذشته ی نه چندان دور به صورت سراسری در کشور ترکیه برگزار می شد. اما امروزه فقط برخی از دانشگاه های این کشور به صورت مجزا اقدام به برگزاری آن می کنند. از این رو متقاضیان برای پذیرش در دانشگاه های معتبر این کشور باید در آزمون YOS شرکت کنند. این آزمون جهت سنجش مهارت ها و زبان ترکی افرادی که می خواهند در این کشور به ادامه ی تحصیل بپردازند طراحی شده است.
البته خبر خوب این است که کسب نتیجه ی مطلوب، با اخذ مدرک آزمون YOS با اعتبار 2 ساله همراه است. در این مدت می توانید خود را برای ادامه تحصیل در ترکیه آماده کنید. همچنین در هر دانشگاهی که موفق به کسب مدرک YOS شوید می توانید در دانشگاه های دیگر ترکیه درخواست پذیرش تحصیلی خود را مطرح کنید. به زبان ساده تر مدرک YOS مورد پذیرش سایر دانشگاه های ترکیه نیز می باشد. این آزمون به طور کلی شامل مباحث هوش، ریاضی و زبان ترکی است که هر دانشگاه به صورت متفاوت و مستقل سوالات را طرح می نماید.
زبان اصلی این آزمون، ترکی است ولیکن در بسیاری از دانشگاهها به زبانهای انگلیسی، عربی و حتی فارسی هم میتوانید در آزمون شرکت کنید. متقاضیانی که مهارت زبان ترکی نداشته باشند، میتوانند در دوره های زبان ترکی هم شرکت کنند. با این وجود این شرط در آزمون ورودی برخی از دانشگاه های خصوصی اجباری نیست. در چنین شرایطی افراد می توانند به جای سوالات درک نگارش زبان ترکی، نمرات زبان انگلیسی را جایگزین کنند.
اولین گام برای شرکت و قبولی در هر آزمونی دسترسی به منابع طرح سوال و مطالعه کتب علمی مرتبط با دروس تخصصی مشخص شده است. برای قبولی در آزمون یوس ترکیه نیز باید به منابع آزمون YOS در اینترنت یا هر مرجع مرتبط دیگری دسترسی پیدا کرده و با تکرار و تمرین شانس قبولی تان را افزایش دهید. وب سایت SAT School نیز میتواند مرجع مناسبی برای پیداکردن منابع و نکات مهم قبولی در این آزمون پرطرفدار برای شما باشد. برای ارزیابی شانس قبولی در آزمون یوس ترکیه می توانید در آزمون های شبیه سازی شده یا تعیین سطح برای مطابقت شرایط علمی با آزمون استفاده کنید. با شرکت در این گونه آزمونها افراد به نقاط ضعف و قوت خود واقف می شوند و با پشتکار خود را برای آزمون آماده می کنند. معتبرترین منابع مجموعه کتابهای پوزا و متروپل هستند.
کسب نتیجه مطلوب در آزمونی رقابتی مانند یوس، بدون کسب آمادگی قبلی دور از ذهن است. درواقع نقش کلاسهای آمادگی این آزمون در موسسات و مجموعههای مختلف نیز میتواند تسهیل و تسریع ایجاد این آمادگی در دواطلبین باشد. به همین دلیل ما در مجموعه SAT School برآن شدیم تا با بهره گیری از دانش و تجربه استاید مجرب YOS ضمن استفاده از منابع معتبر درسی، طراحی کلاس بر اساس سطح علمی و نیاز داوطب، آزمونهای آزمایشی و تحلیل آنها در جهت ارتقای هرچه بیشتر آمادگی علمی، ذهنی و روانی وی کوشا باشیم. برای مشاهده جزییات کلاس یوس و سرفصلهای این دوره به صفحه «کلاس یوس» در وب سایت ما مراجعه کنید.
دوره گروهی YOS-مرداد ۱۴۰۲ / شروع: ۷ مرداد / طول دوره: ۶ ماه / تعداد ساعات دوره: ۵۰۰
ریاضی، هندسه، هوش، منطق، پرابلم و پکیج هدیه آموزش زبان ترکی
۲۵ آزمون آزمایشی و تحلیل / ثبت نام و تور آزمون در ترکیه، مشاوره اختصاصی انتخاب رشته و دانشگاه، اپلای و.../ شهریه (آنلاین): ۳۰ میلیون تومان / شهریه (حضوری): ۴۲ میلیون تومان
امکان پرداخت شهریه در سه نوبت